Genel

Plaj Vücudu Yapmanız İçin En İyi Yöntemler – Çok Kısa Sürede

Plaj Vücudu Yapmanız İçin En İyi Yöntemler – Çok Kısa Sürede

Yazın gelmesiyle beraber herkes fit bir görünüme kavuşmak için elinden geleni yapmaya başlıyor. Düzenli spor yapan kişiler yaza hazırlıklı bir şekilde girecek olsa da hala istedikleri vücuda kavuşamamış olanlar var. Peki, kısa sürede istediğiniz plaj vücuduna sahip olmak mümkün mü? Şaşırabilirsiniz ancak kesinlikle; eğer doğru yöntemleri uygularsanız çok kısa sürede makul bir plaj vücuduna kavuşabilir, yaza hazırlıklı bir şekilde girebilirsiniz. Bu yöntemleri öğrenmek istiyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Plaj Vücudu İçin Ne Yapmalı

Acil Diyet Programları Uygulayın

Yaza az bir zaman kaldığı için uygulayacağınız diyetin size mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yağ yaktırması gerekiyor. Bu yüzden bir ya da iki haftada ciddi kilo vermenizi sağlayacak acil diyetler tercih etmelisiniz. Unutmayın, bu süreçte amacımız aşırı kilo vermek değil yağ yakmak; diyet sürecinde vücudunuzdaki kasların da erimemesi için yüksek proteinli ve besleyici besinler tercih etmekte fayda var.

Acil diyet programları genellikle sıkı diyetler olduğu için bu süreçte diyetinizin dışına çıkmamanız çok önemli. Mümkün olduğunca diyete uyup yediklerinizi kısıtlamaya çalışmalısınız. Eğer birkaç haftalık diyetinizi başarıyla tamamlayabilirseniz ideal bir şekilde yağ yakmış olacaksınız. Sonraki süreçte ise az da olsa kas kütlesi inşa etmeniz gerekecek. Bunun için bir sonraki maddeye geçebilirsiniz.

Yoğun Bir Fitness Programına Başlayın

İster size özel hazırlanmış bir program olsun ister kendiniz hazırlamış olun, sizi yaza tam anlamıyla hazırlayacak şey yoğun bir fitness programıdır. Genellikle spora yeni başlayan kişiler ilk 2 ila 4 hafta içerisinde vücutlarında belli başlı değişimler görebilirler. İlk etapta kaslı bir vücuda kavuşmanız zor olsa da makul seviyede kas inşa edebilir, plaj vücudu yapabilirsiniz.

Bu süreçte bir personal trainer veya koç ile çalışmanız maksimum verimi almanızı sağlayacaktır. Zira bu konularda uzman olan özel antrenörler, size ne yapmanız gerektiği konusunda yol gösterecek, gerekirse diyet programınızı bile kendileri hazırlayacaktır. Özellikle odaklanmanız gereken bölgeler göğüs, kol, omuz ve sırt olduğu için bu bölgelere ağırlık veren programlar hazırlatın.

Vitamin ve Mineral Alımınıza Dikkat Edin

Birkaç hafta içerisinde hem yoğun bir diyet hem de spor sürecine gireceksiniz. Bu nedenle mineral ve vitamin alımınıza dikkat etmeniz, multivitaminler ve sebze ağırlıklı yemekler ile vitamin takviyesi yapmanız gerekiyor.

Özellikle yağ yakımını hızlandırıcı etkisi olan C vitaminini ihmal etmemelisiniz. Spor yapacağınız için de B6 ve B12 vitaminleri başta olmak üzere kas inşasını hızlandıran vitaminler almalısınız. Demir ve çinko gibi mineralleri ihmal etmemeli, sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve kas yapmak için düzenli olarak mineral almalısınız.

Protein Alımınızı Arttırın

Protein, yağ yakımı ile doğrudan ilişkili olmasa da vücudunuzdaki kas inşası için elzemdir. Eğer yağ yakarken kas yapmak istiyorsanız protein oranı yüksek besinler tercih etmeli, hatta gerekirse diyetinizi büyük oranda protein ağırlıklı bir şekilde düzenlemelisiniz. Süt, yumurta ve beyaz et gibi besinleri diyetinize eklemeniz bu açıdan sizin için faydalı olabilir.

Bir diyetisyen ile görüşerek size protein ağırlıklı bir diyet hazırlamasını istemek yapabileceğiniz en ideal şeydir. Eğer doğal yollarla protein alımını arttıramıyorsanız protein tozu gibi takviyeler tercih edebilirsiniz. Kalori ve karbonhidrat alımını mümkün olduğunca azaltmak için protein tozu tercihinizi izole protein tozu ürünlerinden yana kullanabilirsiniz. Aksi takdirde standart whey protein tozlarının içeriğindeki yüksek karbonhidrat ve şeker oranı diyetinizi olumsuz etkileyebilir. 

Kalori Sayımı Yapın

 

Gerek internette yer alan web siteleri gerek telefon uygulamaları gerek defter ve kalem kullanarak kalori sayımı yapabilirsiniz. Özellikle hızlı kilo vermek istiyorsanız ne yediğinizi, günlük kalori alımınızın ne kadar olduğunu, aldığınız besinlerin neler olduğunu, ne kadar şeker aldığınızı ve daha pek çok detayı bilmeniz şarttır. Bütün bu detayları kaydederek diyetinizi düzenleyebilir, bir sonraki gün ne yemeniz ne yememeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Acil diyet yapmayı düşünüyorsanız günlük kalori alımınızı sınırlamanız gerekecektir. Bu da belli bir kalorinin üstüne çıkmamanız gerektiği anlamına gelir. Bu yüzden kalorinizi noktasına virgülüne kadar hesaplamalı, yediğiniz her şeyi yaptığınız hesaba katmalısınız. Yediğiniz yiyeceklerin gramajını öğrenmek için ufak bir mutfak terazisi kullanmak bu süreçte size yardımcı olacaktır.


Kardiyoyu İhmal Etmeyin

Buradaki yöntemler arasından en önemlisine geldik: kardiyo. İster haftada bir veya iki günü kardiyo günü yaparak ister her ağırlık antrenmanı sonrası yarım saatle bir saat arasında kardiyo yaparak başlayabilirsiniz. Özellikle diyet sürecinde kardiyoya ağırlık vermeniz gerekir, zira vücudunuzun yağ yakmasını sağlayan en etkili egzersizler kardiyo egzersizleridir.

Eğer spor salonunuzda koşu bandı, eliptik bisiklet, normal bisiklet ve basamak gibi çeşitli kardiyo aletleri varsa, tüm aletleri 15-30 dakika arasında kullanarak hem yoğun bir kardiyo antrenmanı yapmış olursunuz hem de vücudunuzun yağ yakımı sürecini fazlasıyla hızlandırırsınız. Zaten, kardiyoda önemli olan aktivite sırasında kalori yakmak değil, vücudunuzun yağ yakım mekanizmasını harekete geçirmenizdir.

Önceki
Hızlı Bir Şekilde Six Pack Nasıl Yapılır 5 Etkili Yöntem
Sonraki
Kas Büyümesi ve İyileşmesi İçin En Önemli 5 Vitamin