Genel

Herkesin Pişirebileceği En İyi Yüksek Proteinli 10 Tarif

Herkesin Pişirebileceği En İyi Yüksek Proteinli 10 Tarif

Abur cuburdan ve yüksek kalorili besinlerden sıkıldıysanız, kendinize iyi bir diyet programı oluşturmak ve daha sağlıklı beslenmeye başlamak istiyorsanız o zaman yüksek proteinli, besleyici yemek tariflerini tercih etmelisiniz. Özellikle vücut geliştirme ile uğraşan sporcuların tercih ettiği yüksek proteinli yiyecekler; kas onarımını hızlandırmaktan vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmeye kadar pek çok fayda sağlar. Bunun yanı sıra, sporla uğraşmayan ancak sağlığına dikkat eden kişilerin de daha yüksek proteinli besinler tüketmesi, günlük protein ihtiyaçlarını sağlıklı yiyecekler ile karşılaması tavsiye edilir. 

Eğer siz de zararlı yiyeceklerden uzak durmak istiyor, daha yüksek proteinli besinleri tercih ediyorsanız o zaman doğru yere geldiniz. Bu içeriğimizde, yüksek proteinli 10 yemek tarifini bulabilirsiniz.

Yüksek Proteinli 10 Yemek Tarifi

1. Izgara Hindi Göğüs

 

Beyaz et severlere müjde! Yapması kolaya yemesi güzel bu tarif hem yüksek protein oranı hem de doyuruculuğu ile yoğun fiziksel aktivite yapılan günler için birebir. Az malzeme kullanarak, yalnızca hindi göğsü ile yapabileceğiniz bu tarifi denemek için tıklayınız.

2. Şekersiz Lorlu Protein Kek

Zaman zaman canınız tatlı bir şeyler çekiyor, kendinizi şekerli yiyeceklere ve zararlı abur cuburlara yönelmekten alamıyorsanız size bir müjdemiz var! Canınız atıştırmalık çektiğinde diyetinizden ödün vermeden tüketebileceğiniz harika bir lorlu kek tarifi ile karşınızdayız. Lor peyniri, doğal tatlandırıcı, kakao ve yumurta ile yapabileceğiniz bu kolay ve lezzetli tarif sayesinde çay ve kahvenizin aynına atıştırmalık olarak sağlıklı bir tatlı ekleyebileceksiniz. Tarifi görmek için tıklayınız.

3. Sarımsaklı Limonlu Karides Tava

Deniz ürünleri tüketmeyi seven takipçilerimizin seveceği sarımsaklı limonlu karides tava hem lezzetli hem de besleyici bir yiyecektir. Protein içeriği açısından zengin bir yiyecek olan karides, sporcular için harika bir besindir. En sevilen deniz ürünlerinin arasında yer alan karides, lezzeti ve yüksek besin değeri ile her zaman ön plana çıkmaktadır. Yalnızca birkaç malzeme ile kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu lezzetli tarifi görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Et Sote

Biraz daha alışılagelmiş bir tarif ile devam ediyoruz. Et sote, yüksek besin değerleri sayesinde sporcuların ihtiyaç duyduğu tüm besinleri onlara sağlar. Özellikle spor günlerinde yiyeceğiniz et sote, kas onarımını ve iyileşmesini hızlandıran yiyecekler arasındadır. Eğer lezzetli bir et sote tarifi arıyorsanız, buraya tıklayabilirsiniz.

5. Pırasalı Mercimekli Unsuz Börek

Evinizdeki malzemeler ile yapabileceğiniz bu harika börek tarifi, vücudunuzun protein ihtiyacını karşılamak için benzersiz bir seçenektir. Özellikle alternatif lezzetler arayan sporcuların deneyebileceği bu tarif, oldukça faydalı ve besleyicidir. Eğer tarifi incelemek istiyorsanız buraya tıklayınız.

6. Badem Sütlü Kakaolu Yulaf Ezmesi

Yulaf, yüksek proteinli bir besin olmanın yanı sıra fazlasıyla da besleyicidir. Kahvaltıda, öğle yemeğinde, hatta akşam yemeğinde tüketeceğiniz bir kase yulaf, sizi uzun saatler tok tutar ve vücudunuzun protein ihtiyacını karşılar. Ayrıca, içeriğindeki mineral ve vitaminler sayesinde kalp rahatsızlıklarını önleyen yulaf, sporcular için de olmazsa olmaz bir besindir. Buraya tıklayarak görebileceğiniz badem sütlü kakaolu yulaf ezmesi tarifi ile yulaflı öğününüzü çok daha yüksek proteinli bir hale getirebilirsiniz.

7. Tavuk Fileto

 

Sporcuların olmazsa olmaz tercihi tavuk, içeriğindeki yüksek protein ve besleyiciliği ile sağlıklı beslenen kişilerin en çok tercih ettiği yiyecekler arasında yer alır. İçeriğindeki besinlere kıyasla düşük kalorili olması tavuğun özellikle acil diyet programlarında tercih edilmesini sağlar. Eğer siz de yüksek proteinli, lezzetli ve besleyici bir tavuk fileto tarifi arıyorsanız, buraya tıklayarak aradığınız tarifi bulabilirsiniz.

8. Ton Balıklı Salata 

Protein içeriği ve vitamin açısından en zengin besinler arasında yer alan ton balığı, yüksek proteinli tariflerin olmazsa olmaz bileşenleri arasında yer alır. Özellikle sporcuların ve sağlıklı beslenenlerin tercih ettiği ton balıklı salata tarifleri gerek ana gerek ara öğün olarak tüketilebilir. Ayrıca, salata yaparken kullanılan sebzeler sayesinde vücuda daha fazla mineral ve vitamin de alınmış olur. Eğer siz de besleyici ve yüksek proteinli bir ton balıklı salata tarifi arıyorsanız o zaman buraya tıklayabilirsiniz.

9. Tavuklu Karabuğday Salatası

Salatalardan devam ediyoruz; evde kolaylıkla yapabileceğiniz tavuklu karabuğday salatası sayesinde vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri kolay bir şekilde alabilirsiniz. Lif, mineral, vitamin ve protein yönünden oldukça zengin olan bu tarif, özellikle fiziksel aktivite sonrasında vücudunuzun toparlanması için birebirdir. Buraya tıklayarak tarifimizi görebilirsiniz.

10. Tavuklu Pilav 

Fazlasıyla geleneksel bir yemek olan tavuklu pilav, belki de protein yönünden en zengin tariflerin arasında yer alır. Besleyici ve yüksek proteinli bir besin olması nedeniyle tavuklu pilav, sporcuların en çok tercih ettiği besinler arasındadır. Bu besinin bir diğer avantajı ise içeriğinde yüksek oranda karbonhidrat barındırması, bu nedenle spor sonrasında vücudun ihtiyaç duyacağı karbonhidratı hızlı bir şekilde sağlamasıdır. Benzersiz bir tavuklu pilav tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

Önceki
Bayanlara Özel Acil Kilo Verme Diyeti
Sonraki
İyi Bir Sporcu Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?