Genel

800 + Kalori İçeren ve Evde Yapılabilen Shake Tarifleri

800 + Kalori İçeren ve Evde Yapılabilen Shake Tarifleri

Günümüzde kilo alamamaktan yakınan insan sayısı, kilo vermek isteyen insan sayısıyla hemen hemen aynı düzeydedir. Kilo alamamak ve gittikçe daha fazla kilo vermek, kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. İstenilen kıyafetlerin gönül rahatlığıyla giyilememesi, sürekli olarak yorgun ve hasta hissetmek, hareket kabiliyetinin azalması gibi durumlar; aşırı zayıflık nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. 

Kilo aldıran shake ve smoothie tarifleri, besleyici ve zengin içerikli olmaları nedeniyle; aşırı zayıflıktan yakınan kişilerin direnç kazanma ve kilo alma sürecine katkı sağlamaktadırlar. Lezzetli ek gıdalarla hazırlanan bu besinler, yüksek kalorili olmaları nedeniyle; vücut sistemlerinin daha aktif çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

Kilo Almak İçin Neler Yapılmalıdır?

Sağlıklı kilo almak, en az sağlıklı kilo vermek kadar önem arz etmektedir. Bazı kişiler, kilo alamama problemi nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Beden kitle indeksi 18’in altında olan kişiler; bilimsel olarak aşırı zayıf kabul edilmektedir. Bu kulvarda bulunan bir vücut yapısı, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz anlamda etkilemektedir. 

Sağlıklı kilo alabilmek için beslenme uzmanları ve diyetisyenlerden yardım almak gerekmektedir. Tıbbi testler, aşırı zayıflığa sebebiyet veren ana faktörü kolay bir şekilde tespit etmektedir. Bu sayede, söz konusu diyetisyenler kişi için en ideal beslenme planını çıkarmakta ve kişilerin sağlıklı bir şekilde kilo alması sağlanmaktadır. 

Kilo Almak İçin Spor Yapılır Mı?

Sağlıklı kilo almanın altın koşulu, yağ geliştirmekten ziyade; vücut sistemlerinde bulunan kas gruplarının geliştirilmesi olarak gösterilmektedir. Kas yapmak, kişilerin çok daha dirençli ve çok daha sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmasına olanak tanımaktadır. Kilo alma sürecine giren kişilerin, kas güçlendirici egzersizler yapması; verimli bir şekilde kilo aldırması nedeniyle önem arz etmektedir. 

Kilo almak amacıyla diyetisyene müracaat eden kişiler, spor yapması gerektiğini öğrendiğinde oldukça şaşırmaktadır. Spor yapmak çoğu zaman kilo verme ve vücut geliştirme sürecine katkı sağlayan bir faktör olarak algılansa da; kilo alma sürecine giren ve aşırı zayıflıktan şikâyetçi olan kişiler için de son derece önem arz etmektedir. 

Kilo Aldıran Takviye Besinler Nelerdir? 

Kilo aldıran besinler, hem karbonhidrat hem de protein bakımından zengindirler. Vücutta eksik olan vitamin ve minerallerin alınmasıyla, kilo alım süreci hızlandırılmaktadır. Bazı kişiler kilo alma sürecine destek sağlaması amacıyla kilo ve hacim ürünleri kullanmaktadır. Bu takviye ürünler, kişilerin daha sağlıklı kilo alabilmesine yardımcı olmaktadır. 

Protein tozu ve amino asit tozu gibi takviye gıdalar, kilo alma sürecine girmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Bu ürünler, besleyici ve güçlendirici özelliklere sahip olmaları nedeniyle; aşırı zayıflıktan yakınan kişilerin en önemli yardımcıları arasında yer almaktadır. Kas gelişimine katkı sağlayan bu ürünlerin, tam olarak etki göstermesi için düzenli olarak kullanılması gerekmektedir. 

Kilo Aldıran Shake Tarifleri 

Shake içecekleri, kilo alma sürecine girmek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği besinler arasında yer almaktadırlar. Shake tarifleri, yüksek kalorili besinler arasında yer almaları nedeniyle, kişilerin daha dinç ve enerjik olmalarına yardımcı olmaktadır. Özellikle 800 kalori ve üzeri shake içecekleri, kilo alma sürecine giren kişilerin en önemli yardımcısı olarak nitelendirilmektedir. Kilo aldıran ve son derece lezzetli olan besleyici shake tarifleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Bitter Çikolata ve Badem Ezmeli Shake Tarifi

 

Protein tozu ile yapılan bu shake, bitter çikolata ve badem ezmesi içermesi nedeniyle yüksek kalorili shake tarifleri arasında yer almaktadır. Protein tozu, süt, eritilmiş bitter çikolata ve badem ezmesi; isteğe bağlı miktarlarla shaker içerisinde karıştırılmaktadır. Bu tarif için 200 ml kadar süt yeterli olsa da bu miktar isteğe bağlı olarak arttırılmaktadır. Protein tozu ise standart ölçülerin üzerine çıkmamalıdır. 

  1. Kurabiye ve Kremalı Shake Tarifi 

 

Nefis kurabiyeler ve süt kreması ile yapılan bu shake, en lezzetli tarifleri arasında yer alması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. Kurabiye ve süt, mutfak robotu yardımıyla homojen hale getirilir. Daha sonra karışıma, isteğe bağlı olarak değişen miktarlara süt kreması eklenir. Amino asit tozu ve protein tozu katılarak da tüketilebilen bu tarif, kilo almak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği shake içecekleri arasında yer almaktadır. 

  1. Fındık Ezmeli Shake Tarifi 

 

Fındık ezmesi, yüksek kalorili besinler arasında önemli bir yere sahiptir. Kilo almak isteyen veya sadece enerji kazanmak isteyen kişiler, fındık ezmeli shake tarifini sıklıkla tercih etmektedirler. 200 ml süt, yeterli miktarda amino asit tozu ve fındık ezmesi; shaker içerisinde homojen bir kıvama ulaşıncaya dek karıştırılır. Bu tarif, tatlı kaşığı kadar kakao eklenerek daha lezzetli bir hale getirilebilmektedir. 

  1. Böğürtlenli Shake Tarifi 

 

10 adet böğürtlen, 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi, 10 adet bebe bisküvisi ve bir su bardağı süt; robot içerisinde homojen kıvama gelinceye dek çırpılır. Böğürtlen meyvesinin eşsiz tadı ile lezzetlenen bu içecek, yüksek kalorili içecekler arasında yer alması nedeniyle; kilo almak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. 

  1. Bebe Bisküvili Shake Tarifi 

 

1 paket bebe bisküvisi, 2 bardak tam yağlı süt ve 4 adet muzun robotta çırpılmasıyla yapılan bu shake; yüksek miktarda kalori içermesi nedeniyle kilo almak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Tarif içerisine, keçiboynuzu pekmezi gibi ek ürünler eklenebilmektedir. Pekmez çeşitlerinden hoşlanmayan kişiler, kakao veya vanilya gibi aromalar kullanabilmektedir. 

  1. Muz ve Yulaflı Shake Tarifi 

 

Yulaf, içeriğindeki kompleks lifler ve yüksek karbonhidrat düzeyi nedeniyle; kilo alma sürecine girmek isteyen kişilerin işine yaramaktadır. 2 adet muz, 200 gram yulaf, 250 ml süt ve 2 yemek kaşığı bal; robottan geçirilerek homojen bir hale getirilmektedir. Shake içerisine isteğe bağlı olarak değişen farklı aromalar da eklenebilmektedir. Muz ve yulaflı shake, yüksek kalorili bir içecek olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir. 

Önceki
Daima Genç ve Zinde Kalmak İçin Yapabileceğiniz 10 Şey
Sonraki
Güçlü Kollara Sahip Olmak İçin Uygulanan En Etkili Pazı Egzersizleri