Genel

Kas Gelişimini Hızlandırmak İçin En Etkili Triseps Egzersizleri

Kas Gelişimini Hızlandırmak İçin En Etkili Triseps Egzersizleri

Güçlü kollar ve geniş bir sırt, etkili biseps ve triseps antrenmanlarının düzenli olarak yapılması ile elde edilmektedir. Hemen hemen herkes, estetik duran sıkı kolların ve güçlü bir sırt yapısının hayalini kurmaktadır. Biseps ve triseps egzersizleri, kol kaslarının tam anlamıyla gelişmesi için tasarlanmakta ve geniş bir sırt yapısının elde edilmesine yardımcı olmaktadır. 

Kol ve sırt kaslarının gelişimine katkı sağlayan tüm egzersizler, farklı verim düzeyine sahip olarak tasarlanmaktadır. Etkili ve işlevsel egzersizlere daha fazla önem vermek, söz konusu kas grubunun daha hızlı büyümesine olanak tanımaktadır. Güçlü ve çekici kollara sahip olmak isteyen kişilerin, trsieps egzersizlerine ağırlık vermesi ve bu egzersizleri düzenli bir şekilde yapması gerekmektedir. 

Kol Kasları Nasıl Geliştirilir?

Kol kasları, vücut yapısına estetik ve güçlü bir görünüm vermesi nedeniyle önem arz etmektedir. Güçlü kollar, kişilerin yaşamsal faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmesine ve daha dirençli bir vücut yapısına sahip olmasına olanak tanımaktadır. Güçlü kollara ve güçlü bir vücut direncine sahip olmak isteyen kişilerin, kol bölgesini hedef alan egzersizlere yönelmesi gerekmektedir. 

Kol kasları genellikle dumbbel ve hartel gibi spor ekipmanlarıyla geliştirilmektedir. Ağırlık kaldırma, kol kaslarının güçlenmesine ve hızlı bir şekilde büyümesine olanak tanımaktadır. Protein tozu ve güç/performans takviyeleri, kişilerin hızlı kas geliştirmesine yardımcı olmaktadır. Kişiler düzenli spor, uygun beslenme ve takviye edici gıdalarla; hızlı bir şekilde kol kası yapabilme fırsatı yakalamaktadır. 

Sırt Kasları Nasıl Geliştirilir?

Sırt kasları, güçlü bir vücudun ve dik bir omurga yapısının kazanılmasına yardımcı olmaktadır. Sırt kası geliştirmek amacıyla yapılan egzersizler, kişilerin daha dinç ve zinde olmasına olanak tanımaktadır. Sırt kası, biseps ve trsieps egzersizleri; düzenli bir şekilde yapıldığı takdirde, kişilerin mükemmel bir sırt yapısı kazanmasına olanak tanımaktadır. 

Sırt kası gelişimi için tasarlanan egzersizler, kol kaslarını da aktif bir şekilde çalıştırmaktadır. Sırt ve kol kaslarının birlikte gelişmesini isteyen kişilerin, etkili triseps egzersizlerini düzenli olarak yapması gerekmektedir. Antrenman sürecine dâhil edilen güç - performans ürünleri ve amino asit gibi takviye edici gıdalar; söz konusu kas grubunun daha hızlı gelişmesine yardımcı olmaktadır. 

 

Triseps Kası Nedir?

Trsieps kas grubu, arka kolun büyük bir kısmını ve sırt kaslarının dış tarafa yakın olan bölümünü kapsamaktadır. Arka koldan başlayarak sırt bölgesine doğru yayılan triseps kasları, üst vücudun daha estetik ve çekici görünmesine olanak tanımaktadır. Bu kas grubunun, triseps antrenmanları ile düzenli olarak çalıştırılması; söz konusu bölgenin daha büyük ve güçlü görünmesine olanak tanımaktadır. 

Trsieps egzersizleri, kişilerin daha dik bir duruşa ve güçlü üst vücuda sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Trsieps kaslarını hedef alan antrenmanlar, belirli verimlilik düzeylerine göre kategorize edilmektedir. En etkili trsieps egzersizleri ile kişiler, kısa bir sürede verimli bir şekilde kas geliştirebilmektedir. 

Triseps Kas Grubu Nerede Bulunur?

Üst ve arka kol ile birlikte sırt bölgesine doğru uzanan vücut uzvu; trsieps kasının bulunduğu bölgeler olarak sıralanmaktadır. Bu nedenle, büyük ve güçlü kollara sahip olmanın yegâne koşulu, trsieps kas grubunu hedef alan egzersizlerin düzenli bir şekilde yapılması olarak gösterilmektedir. Trsieps egzersizi yapanlar, kol ve sırt kası gelişimi konusunda ciddi düzeyde verim almaktadır. 

Spor uzmanları tarafından önerilen her egzersiz, farklı etkililik ve verimlilik düzeyine sahiptir. Etkili ve verimli olan triseps egzersizlerinin, günlük veya haftalık planlanan spor takvimine; daha fazla dahil edilmesi gerekmektedir. Düzenli olarak trsieps egzersizi yapmak, trsieps kas grubunun bulunduğu kısımların kısa sürede büyümesine olanak tanımaktadır. 

Kas Geliştirmek İçin En İyi 6 Trsieps Egzersizi

Düzenli olarak yapıldığında hızlı bir şekilde sonuç veren en iyi triseps egzersizleri şu şekilde sıralanmaktadır:

  1. Overhead Dumbbell Extension

Overhead Dumbbell Extension, eller yardımıyla tutulan dumbbellin; sırtın arka kısmından başa doğru kaldırılmasıyla yapılmaktadır. Arka kol egzersizlerinin en etkilisi olarak nitelendirilen bu egzersiz; bir bench ya da sırt desteğine sahip olan bir sandalyede yapılmaktadır. 

  1. Cable Pushdown

Makara ve halat ile çalışan bir ekipman aracılığıyla yapılan Cable Pushdown, üst kol ve omuz bölgesinde bulunan kas grubunu mükemmel bir şekilde çalıştırmaktadır. Bu egzersiz, aşağı çekmeli kablo makinesi aracılığıyla yapılmaktadır. Kişiler, karın kaslarından aldıkları güçle halat üzerinde itme kuvveti uygulamakta ve böylece trsieps kas grubunu geliştirmektedir. 

  1. Triceps Dip Machine

Triceps Dip Machine, farklı tekrar aralıklarıyla uygulanmakta ve sırt kasları da dahil olmak üzere pek çok kas grubunu hedef almaktadır. Son derece zor ve karmaşık bir egzersiz olan Triceps Dip Machine, biceps kas grubuna dahil olan iç kol bölümlerini ve koltuk altı bölgesini de çalıştırmaktadır. 

  1. Weighted Bench Dip

Kişinin kendi vücut ağırlığını dumbell ağırlığı ile birlikte kaldırmasına olanak tanıyan Weighted Bench Dip, en etkili trsieps egzersizleri arasında yer almaktadır. Vücut ağırlığının kas yapmak amacıyla kullanıldığı egzersizler, kişilerin trsieps aktivasyonunu daha hızlı yaşamasına olanak tanımaktadır. 

  1. Skullcrusher

Maksimum üç tekrar ve iki set şeklinde yapılan Skullcrusher, göğüs kasları da dâhil olmak üzere arka kol ve sırt kaslarını hızlı bir şekilde geliştirmektedir. French Press ve Lying Triceps Extension olarak da adlandırılan bu egzersiz, verim düzeyi yüksek olması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

  1. Cable Kick Back 

Verimli bir şekilde kol kası geliştirmek isteyen kişiler, triseps egzersizleri arasında yer alan Cable Kick – Back antrenmanına fazlaca önem vermektedir. Karın kaslarının da çalışmasına olanak tanıyan bu egzersiz, kol antrenmanlarından alınan verimin en üst düzeye çıkarılmasını sağlaması nedeniyle sıklıkla tercih edilmektedir.

Önceki
Güçlü Kollara Sahip Olmak İçin Uygulanan En Etkili Pazı Egzersizleri
Sonraki
Kas Gelişimini Hızlandırmak İçin En Etkili Göğüs Egzersizleri